Ecodorp Boekel: het bouwproces

Ecodorp Boekel het bouwproces


Om aan de toenemende vraag naar betaalbare én duurzame woningen te kunnen voldoen, moet er de komende jaren veel gebeuren. Beleidsmakers en bouwbedrijven worstelen met de ingrijpende veranderingen die nodig zijn om deze klus te klaren. Welke materialen moet je gebruiken en, nog belangrijker, vanuit welke visie benader je een project?

Pionieren

Het moet anders en het kan anders, is het antwoord van Eco+Bouw op deze vraag. Gewapend met de nodige ervaring, creativiteit en professionaliteit pioniert ons team zich behendig door ieder bouwproces. In Boekel werken we hierbij nauw samen met het enthousiaste collectief van toekomstige bewoners, de bevlogen architecten van de Van Laarhoven Combinatie en financiers zoals de provincie Noord-Brabant.


Bouwfases

Met de bouw van Ecodorp Boekel laten we zien dat je de duurzame lat, zonder serieuze problemen, flink hoog kunt leggen. En dat dit allerlei bijkomende voordelen oplevert op het gebied van comfort en gezondheid bijvoorbeeld. Aan de rand van de Brabantse plaats verrijzen momenteel 36 nieuwe woningen, een buurthuis, een kennis- en informatiecentrum, kantoren en last but not least een 'boomhuttenhotel' van natuurlijke (biobased) en herbruikbare (circulaire) bouwmaterialen.

Lees meer over de verschillende fases in het bouwproces: