De overheid stimuleert het, de opdrachtgevers willen het en biobased materialen zijn beschikbaar: toch verloopt groen bouwen in de praktijk van de bouwuitvoering vaak nog stroef.
De traditionele aannemer werkt het liefst met voor hem bekende materialen en zal niet snel overstappen naar een nieuwe werkwijze met nieuwe materialen. Door kennis en ervaring met de bouwpartners te delen in de Groene Bouwketen denkt ECO+BOUW de koudwatervrees weg te kunnen nemen. Daarmee zullen deze partners de voordelen en mogelijkheden inzien van groen bouwen.
Wat is de Groene Bouwketen?
In de Groene Bouwketen werken alle bouwpartners (opdrachtgever, bouwer en ontwerper) op een integrale manier samen aan een bouwproject. Kennis en ervaring over het ecologisch en biobased bouwen wordt vrijuit uitgewisseld tussen alle betrokkenen, inclusief de opdrachtgever. ECO+BOUW is de coördinerende en uitvoerende partij. Tevens leidt ECO+BOUW de verschillende bouwpartners op in dezelfde ecologische denkwijze. Een constante uitwisseling van kennis tussen bouwer en betrokkenen over ecologische innovatie en eco-materialen.
De Groene Bouwketen is in deze veranderende economie hét antwoord op een groeiende vraag in de bouw naar persoonlijk en community gericht denken en open communicatie. Daarbij zijn wij niet alleen gespecialiseerd in biobased bouwen, maar werken ook op een nieuwe manier: een persoonlijke benadering, lean, voor een vast bedrag en transparant.
Transparantie
De Groene Bouwketen is gericht op volledige transparantie en integrale samenwerking tussen de bouwpartners tijdens het hele bouwtraject. Een zorgvuldige planning en heldere communicatie voorkomt onduidelijkheden en tijdverspilling wat de opdrachtgever uiteindelijk een hoop kosten en zorgen bespaart.
Lean bouwen
In navolging van de intensieve samenwerking tussen architect en bouwer, zal de bouwketen nog verder worden vergroent. Niet alleen het gebouw, maar ook de bouw en bouwplaats: van afvalvrij tot groene bouwstroom, van ledbouwlampen tot een bouwkeet met zonnepanelen. Dit noemen we ook wel lean bouwen. Hierin wordt zoveel mogelijk gedaan om onnodige verspillingen tegen te gaan.