De wijk van de toekomst met modulaire flexwoningen van mHome
Eco Passiefhuis Zutphen ECO+BOUW
Eco passive house with a view Zutphen
14 januari 2022
De wijk van de toekomst met modulaire flexwoningen van mHome

In de schilderachtige wijk Brandevoort in Helmond heeft een opmerkelijk woonproject het levenslicht gezien, waarbij de toekomst van wonen centraal staat:

Brainport Smart District (BSD)

Brainport Smart District (BSD) vormt een baanbrekend initiatief dat innovaties op het gebied van vervoer, gezondheid, data, energie en circulair bouwen onderzoekt. Er wordt multidisciplinair onderzocht hoe een gezonde toekomst er uit kan zien. Binnen dat project is de wijk Telkesveld gekozen als pioniersproject.

mHome

Telkesveld is een wijk opgebouwd uit mHomes: de modulaire en duurzame woningen gerealiseerd door ECO+BOUW. De mHome modules zijn comfortabele, moderne, betaalbare, circulaire en biobased appartementen voor moderne gezinnen. ze voldoen aan de circulaire eisen van de RVO om een MIA subsidie aan te vragen. Ze zijn stapelbaar tot 3 niveau's.

Telkesveld markeert het begin van de realisatie van Brainport Smart District (BSD), en ECO+BOUW heeft hier een voortrekkersrol gespeeld met de bouw van 52 mHomes. Deze compacte bio-based woningen zijn specifiek ontworpen om tegemoet te komen aan de behoeften van 1 à 2-persoons huishoudens. Wat deze woningen bijzonder maakt, is het sterke accent op duurzaamheid. ECO+BOUW is trots dat de keuze voor biobased en circulair door de gemeente Helmond herkend wordt als de trend van de toekomst.

De mHomes van ECO+BOUW zijn gebouwd met hoofdzakelijk circulaire en na-groeibare ecologische bouwmaterialen. Dit ecologische ontwerp minimaliseert niet alleen de ecologische voetafdruk van de woningen, maar biedt ook een duurzame levensstijl voor de bewoners. Het gebruik van deze materialen past naadloos in de circulaire ambities van BSD en draagt bij aan een milieuvriendelijke toekomst.

Flexwoning

Naast het gebruik van ecologische bouwmaterialen zijn de mHomes ook zeer verplaatsbaar en herbruikbaar. Deze flexibiliteit is van cruciaal belang in de visie van BSD. Het maakt niet alleen een aanpasbare woonomgeving mogelijk, maar ook een langetermijnoplossing die zich kan aanpassen aan veranderende behoeften en omstandigheden. 

Bent u op zoek naar een bouwpartner die comfortabele, moderne, betaalbare, circulaire, duurzame en biobased wijken kan bouwen. Bel dan direct ECO+BOUW.

Bel ECO+BOUW:

Wij informeren u graag over de mogelijkheden.