Eco passive house with a view Zutphen
De wijk van de toekomst met modulaire flexwoningen van mHome
3 oktober 2023
ECO+BOUW woonhuis Lelystad
Eco woonhuis met bed & breakfast in Lelystad
2 december 2020
Eco passive house with a view Zutphen
Eco Passiefhuis Zutphen ECO+BOUW

Eco passive house with a view Zutphen

Eco Passiefhuis Zutphen ECO+BOUW

 

In het park Helbergen aan de IJssel in Zutphen bouwde ECO+BOUW dit pareltje van een Eco passive house. De woning is ontworpen door Peter Brouwer van D+B Architecten uit Arnhem. D+B architecten ontwerpt gebouwen die voldoen aan menselijke maat en behoeften.

De thema’s Duurzaamheid en bio-ecologisch zijn duidelijk terug te vinden in dit ontwerp. Hierdoor hebben de bewoners een optimaal comfort en fijn en gezond binnenklimaat.

 

Het bijzondere aan dit project is dat het in co-creatie tot stand is gekomen. Gedurende het hele proces hebben opdrachtgever, architect en bouwer intensief met elkaar samengewerkt onder begeleiding van Ben Hartman van Bouwnext.

Eco Passiefhuis Zutphen ECO+BOUW Eco Passiefhuis Zutphen ECO+BOUW

 

 

 

 

 

 

 

Om zoveel mogelijk passiefhuis principes mee te nemen in het ontwerp heeft Clarence Rose van Azimut Bouwbureau als specialist passiefhuistechnologie haar kennis en ervaring ingebracht. Het doel van de opdrachtgever was om een zoveel mogelijk zelfvoorzienend huis te bouwen met een minimale installatie. Er is behoorlijk geëxperimenteerd om uit eindelijk tot de ideale configuratie te komen. Maar onze opdrachtgevers genieten elke dag van hun fijne woning en het fenomenale uitzicht!

Eco Passiefhuis Zutphen ECO+BOUW