Hortus Ludi, Winnaar Architectuurprijs Nijmegen!
ECO+BOUW bestaat 10 jaar!
29 maart 2023
Hortus Ludi, DURA VERMEER, ArchitectuurMaken, ECO+BOUW, Bureau Stadsnatuur, VISIETECH, Buro BOUWFYSICA

Hortus Ludi, Winnaar Architectuurprijs Nijmegen!

Wederom een volledig houten woningbouwproject in Nijmegen

Hortus Ludi is een duurzaam en natuurinclusief project waarbij sociale duurzaamheid een grote rol speelt. De realisatie in hout, hergebruik van materiaal in het poortgebouw én de toevoeging van groene daken zorgt voor een bijzonder en unieke duurzame uitstraling waardoor vanaf eind 2022 iedere passant opmerkt dat er iets bijzonders is gerealiseerd in Nijmegen. Hortus Ludi werd door de gemeente Nijmegen uitgeroepen tot winnaar van de locatie aan de Dobbelmannweg in Nijmegen. Dit project is door bureau Architectuur Maken ontworpen in samenwerking met Dura Vermeer Design Studio, ECO+BOUW, Visietech, Buro Bouwfysica en Bureau Stadsnatuur.

Hortus Ludi, DURA VERMEER, ArchitectuurMaken, ECO+BOUW, Bureau Stadsnatuur, VISIETECH, Buro BOUWFYSICA

”Met ons team waren we het snel eens dat deze plek heel bijzonder is. Als gevolg daarvan hebben wij elkaar enorm uitgedaagd in de samenwerking en in de uitwerking van het plan. Dit sterke ontwerp van bureau Architectuur Maken biedt Nijmegen een nieuw monument voor de toekomst!” Aldus Ellen Struijk van Dura Vermeer Design Studio.

Volgens de Gelderlander:

De elf houten huizen aan de Dobbelmannweg, samen Hortus Ludi, zijn bekroond met de Architectuurprijs Nijmegen. Volgens de jury zijn het ‘heerlijke woningen met een prachtige detaillering’. De Publieksprijs is voor De Vasim, de oude kunstzijdespinnerij aan de Winselingseweg.

Iedere twee jaar kunnen bouwers en architecten de meest bijzondere nieuwbouw- en renovatieprojecten in Nijmegen uit die periode nomineren voor de Architectuurprijs. Met de verkiezing, er is ook een publieksprijs, willen Architectuurcentrum Nijmegen (ACN) en de gemeente de kwaliteit van architectuur in de stad een impuls geven.

Meer volledig houten woningbouwprojecten in Nijmegen

CPO Lent "plant je vlag" ECO+BOUW

ECO+BOUW realiseerde eerder (2018) in Nijmegen 5 woningen van hout en biobased materialen in Nijmegen Noord “plant je vlag”. De ervaring die ECO+BOUW de afgelopen 11 jaar heeft opgedaan op het gebied van houtbouw, ecologisch en biobased bouwen is erg waardevol gebleken. Er ontstaan steeds vaker strategische samenwerkingen met andere en grotere bouwers en ontwikkelaars. Ook de in 2022 opgeleverde woningen van Elix in Zeist (in samenwerking met BPD) staan volop in de belangstelling.

#11jaarecoplusbouw #ecologischbouwen #biobasedbouwen #circulairbouwen #gezondbouwen #energieneutraalbouwen #comfortabelwonen #ecoplusbouw #houtbouw #natuurinclusiefbouwen #