Nieuwbouw 16 sociale- en 20 middenhuur woningen Centrumeiland voor “de Warren”
Ecodorp Boekel_ECO+BOUW
Ecodorp Boekel: een mooi voorbeeld van ecologisch, biobased en circulair bouwen!
13 oktober 2019
CPO Lent "plant je vlag" ECO+BOUW
Nieuwbouw 5 woningen CPO massief houtbouw (CLT) Plant je Vlag Nijmegen
30 mei 2018
Nieuwbouw 16 sociale- en 20 middenhuur woningen Centrumeiland voor “de Warren”
de Warren_ECO+BOUW

Wooncoöperatie “De Warren”

De enthousiaste groep van Wooncoöperatie De Warren werkt al jaren samen aan culturele evenementen. De trekkersgroep bestaat uit ontwerpers, duurzame-, sociale- en culturele ondernemers met ervaring in circulaire bouw en gebiedsontwikkeling, sociale- en maatschappelijke innovaties en gemeenschapswonen.

De groep zet haar kennis en ervaring in om een wooncoöperatie te realiseren voor de Amsterdammers van vandaag en morgen. De Warren wil een betaalbare toekomst realiseren, een waarin ruimte is voor zorg voor elkaar, voor de omgeving en de stad. De wooncoöperatie heeft als doel om 16 sociale- en 20 middenhuur woningen te realiseren op Centrumeiland.

Dit wordt in de eerste plaats gerealiseerd voor de leden van de wooncoöperatie, maar ook breder voor Amsterdam. De Warren wil de lessen die zij opdoet rondom het bouwproject op Centrumeiland verwerken tot een toolbox voor duurzaam bouwen voor coöperatief wonen. Zo wordt deze kennis beschikbaar gemaakt voor toekomstige groepen die een zelfde woondroom koesteren.

de Warren_ECO+BOUW

De warren kiest architect

In eerste instantie is ECO+BOUW geselecteerd om in samenwerking met Boris Zeisser en Anja Verdonk van Natrufied architecture het ontwerpproces te begeleiden.

Inmiddels is het ontwerp zover gereed dat we in bouwteam de plannen verder gaan uitwerken.

de Warren_ECO+BOUW