Kom naar de inspiratiemarkt duurzaam (ver)bouwen!
Vacature: Calculator en Werkvoorbereider
11 december 2017
Komt u ook naar het Circulaire Economie Festival op 17 mei?
13 mei 2018
ECO+BOUW

ECO+BOUW opent haar deuren tijdens de Inspiratiemarkt Duurzaam (ver)bouwen

Hoe duurzaam is jouw woning? Om jou als eigenaar te inspireren tot het duurzaam (ver)bouwen van je woning, organiseren het Architectuurcentrum Nijmegen, Rabobank Rijk van Nijmegen, gemeente Nijmegen en RvN@, de Inspiratiemarkt duurzaam (ver)bouwen. Op zaterdag 2 juni ben je van 11.00-15.00 uur welkom in ‘De Oude School’. Hier vindt u ons kantoor en de showroom van ECO+BOUW en Biobeest.shop.

Het marktplein

Hier kom je alles te weten over duurzame bouwmaterialen, energie, materiaalgebruik, financieringsmogelijkheden, subsidiemogelijkheden en advies over het duurzaam en ecologisch (ver)bouwen van je huis. Daarnaast is het mogelijk om een duurzaam hapje te eten en schenkt brouwerij ‘Karakter’ lokaal gebrouwen bier. Voor kinderen is er bovendien een creatieve bouwplaats.

ECO+BOUW
Inspirerende workshops en presentaties

Tijdens de inspiratiemarkt nemen diverse sprekers je mee in het proces van het duurzaam (ver)bouwen van je woning. Te gast zijn onder andere:

  • Green Home: een platform voor het verduurzamen van je woning, waarmee een jong team in samenwerking met diverse gemeentes, verduurzaming zo gemakkelijk mogelijk probeert te maken.
  • Tim van den Maden en Tessa Brummelkamp van ‘van G naar A’: Je huis verduurzamen hoe doe je dat? Wat komt er bij kijken? En waar begin je mee? Ervaringsdeskundigen Tim en Tessa, bekend van het blog ‘van G naar A’, nemen je mee op hun missie naar een energiezuinig huis.
  • Loket Duurzaam Wonen Plus: het regionale loket van de regio Nijmegen om huiseigenaren te helpen met de verduurzaming van hun woning. De medewerkers van het loket zijn de schakel tussen de huiseigenaren en lokale aanbieders en geven subsidieadvies.
  • Architectenbureau Eco-Architecten:ontwerpt hoogwaardige nieuwbouw, verbouw, renovatie en herbestemmingsprojecten en combineert eigentijdse architectuur met kwalitatieve en duurzame materialen.
  • Duurzame (ver)bouwer ECO+BOUW en EcoBouw Nederland: hebben als doel om het voor iedereen mogelijk te maken gezond, comfortabel en energiezuinig te wonen, werken en leven. Duurzaam, ecologisch, circulair en met gebruik van biobased materialen.

Nijmegen Green Capital
Nijmegen is door de Europese Commissie verkozen tot European Green Capital 2018. Een jaar lang is Nijmegen de duurzame hoofdstad van Europa. Met de Inspiratiemarkt Duurzaam (ver)bouwen inspireren de betrokken partijen bewoners tot het (ver)bouwen van hun woning.

Kijk voor meer informatie op www.architectuurcentrumnijmegen.nl/green-capitalof meld je aan via het Facebook-evenement om op de hoogte te blijven van het programma.

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren