Hoge duurzaamheidsambities en gezonde woonomgeving in Lexmond
Provada podcast met Patrick Schreven van ECO+BOUW
ECO+BOUW te gast bij Provada podcast Studio Circulair
30 maart 2022
Real Estate & Building Future Proof Festival genomineerd
20 september 2022

ECO+BOUW heeft in samenwerking met Vink Bouw een nieuwe opgave Design&Build ontvangen. Het project behelst de vervangende nieuwbouw van 9 eengezinswoningen en een appartementencomplex van 23 appartementen nabij de Kortenhoevenseweg te Lexmond. Fien Wonen, de opdrachtgever, is bezig haar woningvoorraad te verduurzamen. Dit te bouwen woningen dragen bij aan deze ambities. Het wordt een gezonde woonomgeving voor de huurders.

Vervangende nieuwbouw Kortenhoevenseweg in Lexmond

De woningen worden gerealiseerd met biobased constructie en isolatiematerialen zoals een CLT houten casco. De woningen worden voorzien van een lucht/lucht warmtepomp. Die systeem geeft de benodigde warmte of koude af aan de ventilatielucht. Het geheel wordt geïntegreerd met het Warmte-Terug-Win (WTW) systeem.

Fien Wonen wil met het nieuwbouwproject Kortenhoevenseweg invulling geven aan haar opgave en tevens de (duurzaamheids)ambities waarmaken op het gebied van CO2 opslag, Emissiereductie en energietransitie. Deze ambities omarmen wij en gaan hier met het project concrete invulling aan geven. Voor het project werken wij strategisch samen met Vink Bouw en Wubben Chan architecten.