ORGA bouw op de inspiratiewoonmarkt van Giel Peetershof
Patrick Schreven is tafelgast tijdens het congres Dutch Sustainable Urban Delta
16 juni 2016
‘In groene gebouwen zijn werknemers productiever’
19 februari 2017

Giel Peetershof is dé nieuwe bouwlocatie voor mensen met echte duurzaamheidsambities.

Giel Peetershof ligt in het karateristieke, landelijke Noord-Limburgse Egchel. De toekomstige bewoners van Giel Peetershof houden van natuur, rust en duurzaamheid vanuit een innovatieve en moderne manier van denken over de toekomst. De spelregels van Giel Peetershof:


1. U voorziet zo veel mogelijk in uw eigen energie

2. U kiest voor duurzame technische installaties (bijv. zonnepanelen, warmptepomp, ijsverwarming, kleine windmolens (energy-balls))

3. U gebruikt natuurlijke of milieuvriendelijke materialen

4. Afvalwater wordt gezuiverd door een helofytenfilter

5. Afvalscheiding is vanzelfsprekend

6. U heeft iets over voor een ander

Speciaal voor Giel Peetershof presenteert ORGA bouw twee nieuwe woonconcepten:

De Quokka | Eco Bungalow

Een samenwerking met architectenbureau 8A Architecten en conceptontwikkelaar Beyond Now.

Welkom in Quokka Eco Bungalow! Een nieuw kleinschalig woonconcept dat volledig is ontworpen op zorgeloos, comfortabel, gezond én klimaatbewust leven. Een gelijkvloers woonprogramma. Een ultieme ruimtebeleving – maar geen onnodige vierkante meters. Een hoogwaardig ontwerp. Een woning met een gezond binnenklimaat, door bewust gebruik van natuurlijke materialen. En een buurt met gelijkgestemden die voor elkaar klaar staan. In het ambitieuze plan Giel Peetershof in Echgel stimuleert de gemeente Peel en Maas duurzame en innovatieve woningontwikkelingen. En ultieme keuzevrijheid voor bewoners. Het ontwikkelproces van Quokka Eco Bungalow sluit hier naadloos op aan. Samen met andere bewoners bepaalt u hoe uw huis en buurt er precies uit moet zien. En voor welke slimme energie- en duurzaamheidsmaatregelen u kiest. Meer weten? Wij zien u graag op www.quokkahome.nl

De Datcha house | Eco

Een samenwerking met architectenbureau 8A Architecten.

Datcha house is een vrijstaande woning die is geïnspireerd op de typisch Russische datcha’s. Dit zijn zomerhuizen in het groen die in de loop der tijd zijn getransformeerd en uitgebouwd tot volwaardige woningen. Datcha house is zo ontwikkeld dat de basis opzet altijd hetzelfde is; een rechthoekige plattegrond van 5,4 x 9,6 m met de entree aan de zijkant, die vervolgens op maat kan worden uitgebouwd en aangepast aan uw woonwensen. Zo kan er gekozen worden uit verschillende dakvormen, uit-/opbouwen en gevelmaterialen en kan de woning worden verbreed en verdiept. Hierdoor is elke datcha uiteindelijk uniek.

Gezond, comfortabel en energiezuinig. Uit onderzoek is gebleken dat natuurlijke materialen een positieve invloed hebben op onze gezondheid. Onze datcha’s worden daarom volledig ecologisch gebouwd door toepassing van een houtskeletbouw bouwsysteem van natuurlijke materialen en een dampopen gevel waardoor een gezond en comfortabel binnenklimaat ontstaat. De woning heeft een laag energieverbruik, door toepassing van de ecologische bouwmaterialen, zonnepanelen en een modulaire duurzame technische installatie. Kijk voor meer informatie op de website: www.kavelwoning.nl

Op 24 november presenteren we de Quokka Giel en de Datcha house Eco op de inspiratiewoonmarkt in Egchel. U bent van harte welkom om een kijkje te komen nemen! De inspiratiewoonmarkt vindt plaats van 19:00 tot 22:00 in gemeenschapshuis ‘t Erf, Kapelaan Nausstraat 5, 5987 AR in Egchel. Kijk op de website van Giel Peetershof Voor meer informatie over deze avond.