ECO+BOUW steunt het manifest van Ruimte Voor Collectief Wonen
FD Gazellen Award 2020 ECO+BOUW
ECO+BOUW wint FD Gazellen Award 2020
29 oktober 2020
mHome Model S geplaatst
1 maart 2021
Ecodorp Boekel_ECO+BOUW

ECO+BOUW steunt het manifest van Ruimte Voor Collectief Wonen

Ecodorp Boekel_ECO+BOUW

Ruimte Voor Collectief Wonen streeft naar een passend beleid voor collectieve en andere woonvormen

Ruimte voor collectief wonen is een snel groeiende groep ondernemende burgers en organisaties die een grote meerwaarde zien in collectieve en andere woonvormen. Woonvormen waarin bewoners zelf de regie hebben; als vereniging, coöperatie of CPO. Met het manifest geven zij gehoor aan de intentie van de Omgevingswet, waarin initiatiefnemers – meer dan ooit – de mogelijkheid krijgen om te participeren in de inrichting van de eigen leefomgeving. Collectief wonen geeft de mogelijkheid om invulling te geven aan veranderende woonwensen én aan de maatschappelijke opgaven waarvoor zij zich willen inzetten.

de Warren_ECO+BOUW

Collectieve Woonvormen

Wooncollectieven zijn er in alle soorten en maten, voor jong en oud, maar nog vaker gemengd. In stad, wijk of  landelijk gebied. De gemene deler is dat bewoners van een collectief voorzieningen met elkaar delen. Dat varieert van een gemeenschappelijke tuin tot een gezamenlijk huishouden. Een wooncollectief kan een kleine hechte gemeenschap zijn, maar ook een grote losse groep en alles ertussenin. Wij vertegenwoordigen wooncollectieven die door de bewoners zelf vorm zijn gegeven en (op)gebouwd. Hieronder een aantal voorbeelden:

 

Het doel van het manifest is passend gemeentelijk beleid voor collectieve en andere woonvormen én een volwaardige plek in de woningbouwprogramma’s van iedere gemeente.

 Teken hier het manifest