Ecodorp Boekel wint Cobouw Duurzaamheid Award
Bijeenkomst mHome Brandevoort
10 november 2021
NIEUW HAMERSVELD
11 januari 2022

Op 16 november ontving bewoner Martijn Bak de Cobouw Duurzaamheid Award 2021 namens Ecodorp Boekel. Volgens Cobouw, de grootste onafhankelijke nieuwsdienst voor de bouwnijverheid, mag het ecodorp zich in 2021 het meest duurzame project in Nederland noemen.

Ecodorp Boekel scoorde hoog vanwege het totale ‘duurzaamheidsplaatje’. Het wijkje in de Brabantse plaats dient als voorbeeld voor andere projecten dankzij de integratie van klimaatvriendelijke bouwmethoden en -materialen, de innovatieve omgang met duurzame energie, het behoud van biodiversiteit en – niet onbelangrijk – de gemeenschapsfunctie die er een centrale rol speelt.

Het project kwam tot stand in samenwerking met ECO+BOUW als bouwer en architect Huub van Laarhoven. De bewoners zelf speelden ook een belangrijke rol bij de totstandkoming van hun woningen tijdens de verschillende bouwfases. Daarnaast dankt het ecodorp zijn succes aan de financiële ondersteuning van het Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling, het Rijk en Provincie Noord-Brabant.

Zie hier het interview met Martijn Bak na de uitreiking van de prijs.