Ecodorp Boekel wint Cobouw Duurzaamheid Award
29 november 2021
Winnaar De Cirkel 2021!
8 februari 2022

Nieuw Hamersveld: houten ‘barnwoningen’ in Scandinavische stijl

Minimalistisch en sereen, met een natuurlijke inslag. Op de Hamersveldseweg in Leusden worden twee bijzondere woningen ontwikkeld, geïnspireerd op de architectuur van oude tabaksschuren. Het ontwerp van de barnvilla’s wordt gedragen door een bijzondere houten constructie met een open structuur. De uitstraling is hiermee speels maar strak, met een Scandinavisch karakter.

De villa’s zijn gelegen aan de Hamersveldseweg in Leusden, dat met bijna 30.000 inwoners een aangename combinatie tussen dorp en stad vormt. Met de Utrechtse Heuvelrug en Leusderheide in de nabije omgeving en ook het bruisende stadscentrum van Amersfoort in de buurt, heeft Nieuw Hamersveld een schitterende ligging.

Architectenbureau Space & Matter is verantwoordelijk voor het design van de woningen, groene bouwer ECO+BOUW voor de uitvoering. Beide bedrijven delen de filosofie dat een moderne woning een minimale impact moet hebben op onze leefomgeving en rekening dient te houden met de woonwensen van deze tijd. Deze overtuiging komt onder andere terug in het maximale gebruik van natuurlijke materialen tijdens de bouw en de mogelijkheden binnen het ontwerp om ruimte te bieden aan meerdere generaties.

Begane grond
In de brochure zijn een aantal verschillende scenario’s opgenomen voor de plattegrond van de begane grond. Deze scenario’s zijn gericht op de inrichting van de technische kern en de voorzijde van de woning. Hierin kan een extra badkamer, slaapkamer of werkkamer worden toegevoegd. Aan de achterzijde van de woning bevindt zich in de langgerekte ruimte met de keuken, het eetgedeelte, en de ruime woonkamer met vide tot in de nok van de woning.

Eerste verdieping
De ruim opgezette verdiepingslaag biedt ruimte aan een riante master bedroom, met luxe en suite badkamer, en ruimte voor een walk-in closet. Daarnaast, twee volwaardige slaapkamers waarvan één met raam uitkijkend op de achterzijde gelegen vide, en een gedeelde badkamer.

Gekoppelde serre
Het is mogelijk een uitbouw of serre – met een maximale hoogte en diepte van 4 meter – aan de achterzijde van de woning toe te voegen. Deze uitbreiding is vergunningsvrij te realiseren.

Mantelzorgwoning
Daarnaast biedt het kavel de mogelijkheid om in de achtertuin een éénlaags bijgebouw te realiseren met een maximale oppervlakte van 100m2. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een mantelzorgwoning, berging of atelier.

Natuurlijk modern
De houten constructie die de basis vormt van de woningen is aan de binnenkant goed zichtbaar. Deze constructie, in combinatie met de houten afwerking zorgt voor een natuurlijke sfeer die rust en zuiverheid uitstraalt. In overleg met de aannemer worden verschillende afwerkingsopties aangeboden om deze natuurlijk moderne uitstraling te bevorderen.

Badkamers en keuken op maat
Tot slot is er de mogelijkheid om in samenwerking met onze deskundige partner de badkamers en keuken van een uniek ontwerp te voorzien. Van Beek is een ervaren familiebedrijf met een schat aan ervaring op het gebied van design en installatie. Met behulp van 3D-animatie loopt u samen met de specialisten van Van Beek door het ontwerp totdat deze volledig naar wens is.

 

Meer informatie vindt u in de brochure en de prijslijst van Nieuw Hamersveld.

Inschrijven kan via de website nieuwhamersveld.osre.nl