Eerste kopers bijeenkomst Elix Kerckebosch Zeist digitaal
Stijn Rongen Gigant en Patrick Schreven ECO+BOUW
Van crisis naar kansen!
21 juli 2020
FD Gazellen Award 2020 ECO+BOUW
ECO+BOUW wint FD Gazellen Award 2020
29 oktober 2020

ELIX Kerckebosch Zeist

Op 15 oktober vond de eerste kopersbijeenkomst voor 14 woningen in Elix plaats. Projectontwikkelaar BPD heeft een buurt ontwikkelt gericht op energiezuinigheid, duurzaamheid en circulaire ontwikkeling. Een echte duurzame community in Kerckebosch. Zo’n kopersbijeenkomst vindt normaal gesproken op een mooie locatie plaats in de buurt van de bouwlocatie, maar door de huidige Coronamaatregelen werd een online-bijeenkomst georganiseerd. De toekomstige bewoners hadden een drankje en een hapje toegestuurd gekregen en ondanks dat het nog steeds wat onwennig is, was het een erg geslaagde avond.

Komende maand starten de workshops met de toegewezen kandidaten. En komend jaar vinden nog een aantal workshops plaats, om samen met de kopers het gemeenschappelijk plangebied in te richten en de individuele woning samen te stellen en in te richten.

ECO+BOUW bouwt de woningen met een constructie van Cross-laminated timber (CLT). Deze zeer stevige constructies van kruislings verlijmd hout kunnen door middel van modules vergroot worden. Toekomstige bewoners kunnen kiezen uit verschillende woningtypen: een levensloopbestendige woning, een tussenwoning of hoekwoning, een twee-onder-een-kapwoning of een vrijstaande woning. De prijzen liggen tussen ca. €555.000 en €1050.000, vrij op naam.

Ontwikkelaar BPD heeft deze nieuwe buurt in Kerckebosch ontwikkelt. Een erg bijzondere buurt, dankzij de samenwerking in co-creatie tussen BPD, Mix architectuur en ECO+BOUW. En bij de volgende stap worden ook de toekomstige bewoners in het bouwproces betrokken. Mede-opdrachtgeverschap heet dit.

Bewust, duurzaam en gezond wonen? Dat kan straks bij Elix in Kerckebosch. Hier ontwikkelen wij samen met bewoners een duurzaam nieuwbouwproject. Kijk hier voor meer informatie.