Van crisis naar kansen!
Liggen de circulaire oplossingen buiten de bouwkolom? “Hoe de boer een spil kan zijn in de woningmarkt”
28 juni 2020
Eerste kopers bijeenkomst Elix Kerckebosch Zeist digitaal
16 oktober 2020
Stijn Rongen Gigant en Patrick Schreven ECO+BOUW

Bijzondere samenwerking tijdens coronacrisis. Festivalbouwer Gigant bouwt steigers voor Eco+Bouw bij Ecodorp Boekel. Op de foto Patrick Schreven (rechts) Fotograaf: Van Assendelft Fotografie

Van crisis naar kansen

De evenementenbranche heeft zwaar te lijden onder de gevolgen van de coronacrisis. Ondernemers moeten daarom al hun creativiteit en aanpassingsvermogen uit de kast halen om het hoofd boven water te houden. Gigant International, de ervaren specialist in podium- en evenementenconstructies, doet dit bijvoorbeeld door samen te werken met ECO+BOUW, dé duurzame bouwpionier uit Nijmegen. De eerste vruchten van deze bijzondere kruisbestuiving plukken zij op de bouwplaats van Ecodorp Boekel.

Gigant international

Onverwachte samenwerking

In het hart van het door corona zwaarst getroffen gebied in Nederland, bouwt ECO+BOUW onverstoorbaar door aan Ecodorp Boekel. Ondanks de coronacrisis verrijzen hier dertig echt duurzame en betaalbare huurwoningen verdeeld over drie ‘wooncirkels’. Om deze permanente woningen te kunnen bouwen zijn tijdelijke constructies – bouwsteigers – nodig. De vakmannen en -vrouwen van Gigant International grijpen met deze klus een opgelegde kans om in onzekere tijden hun markt te verbreden en nieuwe, duurzame samenwerkingen aan te gaan. ECO+BOUW en Gigant International laten in Boekel zien dat bedrijven elkaar, door de gebaande paden te verlaten, op onverwachte wijze door de coronacrisis kunnen helpen.

Ecodorp Boekel_ECO+BOUW

Tijdelijke attractie

De steigers hebben een duidelijke functie, maar zijn vanwege de structuur en de vorm van de bouwcirkels ook mooi om naar te kijken. In die zin is het jammer dat ze na een week of veertig weer worden afgebroken. Maar in de tussentijd is de bouwplaats van Ecodorp Boekel in ieder geval een bijzondere attractie rijker.

Ecodorp Boekel_ECO+BOUW_Gigant internationalEcodorp Boekel_ECO+BOUW_Gigant internationalEcodorp Boekel_ECO+BOUW_Gigant

Gigant International is al meer dan 30 jaar specialist in podium- en evenementenconstructies voor onder andere: festivals, tv-producties, tijdelijke infrastructuren, sport evenementen, corporate events en in- & outdoor evenementen. Professionaliteit en een scherpe prijs vormen de basis voor de marktbenadering van Gigant. De modulaire systemen zijn steeds het uitgangspunt, en zorgen ervoor dat klanten geen grote ontwikkelingsinvesteringen hoeven te doen.

‘Gigant ontwerpt, construeert en bouwt professionele podia en tijdelijke constructies met de beste service voor elk evenement’

Gigant International BV

Stijn Rongen

Meerheide 116
5521 DX Eersel

Tel: +31 497 517 771
E-mail: info@gigantinternational.com